Dit mooie gerenoveerde huis, met een bijzondere ronde vorm, is gelegen in het midden van het historische dorpje Dizzasco. Het heeft een zonnige ligging en een mooi uitzicht op het omliggende landschap. Volledig gerenoveerd enkele jaren geleden, is in een perfecte staat en klaar om in te trekken.

Het huis is volledig gerenoveerd op 2 woon verdiepingen, plus de zolder en de kelder. Via de entree komt u in de woonkamer met het originele plafond in houten balken en stenen en is direct verbonden met de grote keuken, het middelpunt van dit huis. Deze kamer is licht, ruim en met een mooi balkon dat langs de afgeronde gevel loopt. Op deze verdieping is er een badkamer en wasruimte. Een houten trap gaat naar de tweede verdieping met de grote slaapkamer met walk-in-closet. De grote slaapkamer geniet van het bijzonder afgeronde plafond en een mooi uitzicht op de bergen. Verder is er een eenpersoons slaapkamer  en een badkamer met douche. Een schilderachtige glazen wand vormt de wering van een moderne trap die de tweede verdieping verbindt met de zolder waar een charmante kamer is.

Met toegang vanaf de straat treft u de kelder, een kleine garage en een grote kamer met een open haard. Deze kamer heeft opknapwerkzaamheden nodig.

De accommodatie ligt in Dizzasco. Een mooi dorp gelegen aan het begin van Val D'Intelvi. Een goed startpunt voor trekking- en mountainbikeliefhebbers. Dizzasco ligt op slechts 10 minuten afstand van de sprankelende Argegno met de auto. Het biedt alle faciliteiten zoals bar, restaurants, kruidenierswinkel etc. Goed verbonden met het openbaar vervoer naar alle andere dorpen aan het meer en de stad Como.

Leuk weetje: Dizzasco bekend als het dorp van ezels, voor jong en oud zijn de inwoners hebben de bijnaam "àsan" ezels in dialect. Volgens de legende – in Dizzasco, lang geleden, om de ezel van het dorp te voeden, zonder zelfs maar een plukje gras los te laten. Ze bonden om het te hijsen op de klokkentoren waar ze groene bosjes hadden gekweekt. De touwen zijn te veel aangedraaid, waardoor de arme ezel dood is. Elk jaar, al 12 jaar, wordt de "INVASIE VAN DE EZELS" gevierd waar de traditie opgaat in hedendaagse kunst. Het hele jaar door, in Dizzasco, is het mogelijk om een fantastische werken gewijd aan ezels op muren, op hoeken, in pleinen te zien.

Energie klasse: in certificeringsfase

Loading

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies