Historisch kasteel in de buurt van Milaan in het centrum van Galliate.
Gelegen op een paar kilometer van Milaan en de luchthaven Malpensa is dit kasteel vanaf 1476 op basis van een vroegere vesting van de familie Visconti doorontwikkeld. De bouw werd daarbij tijdelijk gestopt en pas hervat in 1496, aan de hand van Ludovico il Moro, die het fort maakte tot een comfortabele jacht residentie. In 1532 werd het een leengoed van het filiaal Caravaggio Sforza, en onderging het een aantal veranderingen in de loop van de zeventiende eeuw. Deze veranderingen wijzigden niet de fundamentele structuur van het kasteel. Nadat het kasteel in verval raakte, werd het in 1878 verdeeld onder meerdere eigenaren, en werd er begonnen met de restauratie werkzaamheden, waarvan de laatsten in 1980 uitgevoerd zijn door de huidige eigenaar.

Het kasteel bestaat uit twee aparte eenheden die samen kunnen worden gevoegd.
De eerste eenheid bestaat uit een entree, met originele fresco’s, woonkamer met open haard, vloeren in Venetiaanse terrazzo en een eetkamer met originele houten vloeren. Tevens is er een keuken met Lombard terracotta vloeren en een badkamer.
De eerste verdieping bevat een studeerkamer, drie slaapkamers en twee badkamers.
Een zelfstandig appartement op de zolder bestaande uit een woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer, een inloopkast en een bergruimte onder het dak. Het appartement heeft een eigen ingang via de belangrijkste deur van het kasteel.

De tweede eenheid bevat een entree, keuken, eetkamer, woonkamer met open haard en een balkon met uitzicht op de gracht en een badkamer.
Op de tussenverdieping bevindt zich een complete badkamer.
De eerste verdieping heeft 3 slaapkamers, waarvan één met open haard, badkamer en inloopkast.
Op de zolder vindt u een slaapkamer met badkamer, een woonkamer met keukenhoek, 2 inloopkasten en een bergruimte.

In de ondergrondse verdieping bevinden zich meerdere kelderruimtes.

Grandioze binnentuin van 1.000 m² met veel grandeur.

De restauratie van het interieur werd voltooid in 2009. Een deel van de ramen is nieuw met dubbele beglazing. Aardgas verwarming met 2 ketels. Gevels in baksteen.

Loading

Kenmerken object

  • Energielabel nog niet bekend
  • Veel historische artistieke elementen

Locatie

Geen Recensies

Reviews are closed.