In het historische centrum van Laveno op een steenworp afstand van het meer, onroerend goed complex te koop om te restaureren. Deze eigendommen grenzen aan de huidige Villa Tinelli uit 1600, waarvan ze ooit deel uitmaakten van de dienst en het huis van het personeel in dienst van de adellijke familie. De pier van Laveno ligt op minder dan 10 minuten lopen.

De vastgoedeenheden zijn in totaal 14, waarvan 7 huizen, 2 laboratoria en 5 magazijnen. Er zijn ook 3 aanhorige kelders en zolders. De gebouwen, volledig gedegradeerd, hebben in de loop van de tijd veranderingen ondergaan en worden momenteel sinds 2018 niet meer bewoond. Dit is een hersteloperatie, interessant voor diegenen die de woningen willen transformeren in vakantieappartementen of als een b &b. Ze zijn ontwikkeld op 3 niveaus gezien de helling van het land, maar in werkelijkheid op 2 verdiepingen, waarvan de eerste bovengronds in via Vararo en voor in de Via Caprera.

De gebouwen zijn in een vergevorderde staat van verval, hebben een reeks volledige renovaties nodig. Bij de renovatie is het noodzakelijk om zorgvuldig respect te hebben voor het ontwerp van de structuur, in feite is het noodzakelijk om de bruikbaarheid te verbeteren, evenals voor intern parkeren en de verbetering van historische stukken van de oude kern van Laveno. De interventie moet ook rekening houden met de huidige behoeften aan energiebesparing, structurele

aanpassing aan regelgevende en huidige behoeften die ook een betere, rationelere en functionele herverdeling van binnenruimtes mogelijk maken, met behoud, indien mogelijk, van hetzelfde aantal vastgoedeenheden.

De voorgestelde wijzigingen van het beoogde gebruik betreffen een verandering van eenheden met laboratoriumgebruik en het creëren van gemeenschappelijke parkeerplaatsen en diensten voor het gebouw, zoals technische ruimtes.

Er is een gunstig preventief advies, uitgebracht door de gemeente Laveno Mombello voor DE STADSVERNIEUWINGSINTERVENTIE VOOR HET HERSTEL VAN HET BESTAANDE BOUW ERFGOED uitgegeven in 2022, tegen een ontwerpproject. Gezien de centrale ligging van het complex en het feit dat het zich in de historische kern bevindt, wordt het uitzicht op het meer alleen vanaf enkele punten verkregen. Over het algemeen is de blootstelling aan de zon in het zuidwesten uitstekend. Het personeel kan u meer informatie geven en rondleidingen op de locatie regelen.

Energieklasse: onbekend

Loading

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies