Omschrijving
Historische villa te koop in Meina, op de eerste heuvel met een panoramisch uitzicht op het Lago Maggiore. Het is ondergedompeld in een eeuwenoud park, rijk aan weelderige vegetatie.

Kenmerken
De oprijlaan naar het pand is via de interne weg. Direct wordt je blik gevangen door de imposante architectuur van de villa en de schoonheid van het park.
Het bouwjaar van het prestigieuze pand dateert uit 1920.

In 2000 werd het gehele pand gerenoveerd. De verbouwingen betroffen de prestigieuze villa, conciërge-woning, het park en de constructie van het overloopzwembad.
Ook zijn de gasleidingen en watervoorziening volledig vernieuwd.

Het architecturale kenmerk van de gevel is de bijzondere elegantie die wordt verleend door de eenvoudige maar verfijnde lijnen. Sterker nog, het onderscheidt zich dankzij een groot centraal terras en twee andere terrassen aan de uiteinden. Het park heeft een irrigatiesysteem dat wordt aangedreven door twee tanks

Het park
Het terrein bestaat uit een grote diversiteit aan beplanting met de mooiste en meest oude elementen. Wandelend door de paden zult u onder de indruk zijn van de bloei van azalea's, rododendrons en rozen. In de buurt van de luxe villa is er een vijver met een aangrenzend klein terras, ideaal om rustig een boek te lezen. In het park van de villa kunt u genieten van veel uitzicht op het meer van Maggiore.
Het meest uitgesprokene is dat van het zwembad, van waaruit men een 180-graden panorama het meer kan bewonderen. Het zwembad heeft een zuiveringsinstallatie met zout, eronder bevinden zich de kleedkamers, douches in de badkamer.

Indeling villa
Net als bij de zorg voor het ontwerp van het park, is bij de ingrijpende verbouwing van de villa dezelfde aandacht behandeld. Ook hier is het karakter en de elegantie van de huidige eigenaren zichtbaar in de materiaalkeuze en de verdeling van ruimtes.

Vanaf de entresol, waar de hoofdingang van de luxueuze villa zich bevindt, komt u in de woonkamer waar het centrale terras op aansluit. Aan de ene kant van de woonkamer, is er een tweede woonkamer met open haard, welke leidt naar een van de twee terrassen aan de uiteinden.
Verbonden aan de centrale woonkamer bevindt zich aan andere kant de grote eetkamer die plaats biedt aan 10 personen. Hieraan grenst eveneens de keuken. De keuken leidt naar een klein terras waar de zomerse eethoek is opgesteld, omgeven door groen.

Twee master suites bevinden zich op de eerste verdieping. Beide kamers hebben een terras en/of een terras met uitzicht op de heuvel.
Alle vloeren zijn van parket.
Elk punt in de kamers en badkamers biedt geweldig uitzicht op het Lago Maggiore.

Op de tweede verdieping completeren vier slaapkamers, met hun respectieve badkamers, het prestigieuze pand te koop aan het Lago Maggiore.

De kelderverdieping is gewijd aan fitnessruimtes, was- en stookruimte.

Gebruikte materialen
De badkamertegels zijn van Musa, de lampen zijn van design en de keuken is van het merk Arclinea.
Het methaangestookte verwarmingssysteem met condensatieketel is verdeeld in secties. De warmte wordt verdeeld door radiatoren met thermostatische kranen.
De ramen zijn van aluminium aan de buitenkant en van hout aan de binnenkant. Ze zijn allemaal uitgerust met onbreekbaar glas. De luiken zijn ook van aluminium en er zijn externe en interne alarmsystemen aanwezig.

Het pand beschikt over een portierswoning met een woonkamer, een keuken, 2 slaapkamers en 2 badkamers.

Het bijgebouw moet worden hersteld, structurele werkzaamheden zijn al reeds uitgevoerd.

Loading

Kenmerken object

  • Balkon
  • bijgebouw
  • Park
  • terras
  • Uitzicht
  • Uniek
  • Zwembad

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies