C A S A   O L I V I

Was gebouwd in het begin van de 20e eeuw, is een romantisch vrijstaand stenen huisje omgeven door een wilde en ongerepte natuur in de Fiora-vallei – Maremma. Een landschap van andere tijden, gekenmerkt door traditionele stenen stapelmuren die nu Unesco-erfgoed zijn geworden; een plek van rust en stilte.

Het huis, omgeven door oude olijfgaarden, is in 2005 volledig gerenoveerd met duurzame materialen. Het huis heeft twee niveaus: op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamer en de badkamer, een houten trap leidt naar de begane grond waar zich de woonkeuken bevindt met een openslaande deur die toegang geeft tot het terras met barbecue aan de achterkant van het huis . Casa Olivi is verwarmd middels een houtkachel. Het grondstuk kan bij een bezichtiging besloten voor de totale M2.

De rivier de Fiora, te voet bereikbaar in 15 minuten, is in 2014 "rivierpark" geworden. Het water is brandschoon, hetgeen blijkt uit de aanwezigheid van garnalen, forel en otters.

Het omliggende gebied heeft een rijke botanische en faunistiche diversiteit.

Er ligt momenteel een voorstel om het hele Monte Amiata-gebied om te vormen tot een groot natuurreservaat, waarin de reeds talrijke bestaande natuurparken worden verenigd.

De thermale baden in de omgeving zijn in een half uur te bereiken (Saturnia, Bagni San Filippo, etc.), evenals verschillende kunstparken (Giardino di Spoerri, etc.).

De mooiste stranden van de Toscaanse kust, waaronder het prachtige Parco dell’Uccellina, bevinden zich op ruim een uur afstand. Op Monte Amiata zijn skifaciliteiten.

Het huis is gelegen in de gemeente Santa Fiora; een klein middeleeuws stadje, geprezen door Dante. Het wordt gerekend tot één van de mooiste dorpen van Italië en biedt alle benodigde faciliteiten. Alle omliggende dorpen in het Monte Amiata-gebied zijn van groot historisch en cultureel belang.

Energie label: in certificeringfase

Loading

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies