C A S A   C I L I E G I

Deze leuke stenen woning is gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Het is een vrijstaand natuurstenen huis omgeven door wilde en ongerepte natuur in de vallei van de rivier de Fiora; een tijdloos landschap, gekenmerkt door traditionele stenen muren die inmiddels tot Unesco-erfgoed zijn verklaard.

Een plek van rust en stilte.

Het huis is omgeven door antieke olijfgaarden, oude kersenbomen en een eeuwenoude eik die schaduw geeft aan de achterzijde.

In 2005 is het volledig gerenoveerd met duurzame materialen. Casa Ciliegi is verwarmd middels een prachtige hout gestookte majolica-kachel, die de radiatoren van het hele huis verwarmt en in de winter warm water produceert.

Het huis heeft twee niveaus: op de bovenste verdieping is de hoofdingang, die leidt naar een slaapkamer en een extra ruimte voor een zitje. Op de begane grond bevindt zich een ruime woonkeuken met een openslaande deuren die toegang geven tot het terras met barbecue aan de achterkant van het huis. Naast de woonkeuken een badkamer en de tweede slaapkamer met toegang naar buiten. De tuin is 500 m2 en eventueel uit te breiden naar een groter stuk grond

De rivier Fiora, waarvan het brandschone water rijk is aan garnalen, forellen en otters, stroomt op slechts 15 minuten lopen van het huis.

Het gebied heeft een buitengewone botanische en faunistische diversiteit en is omgeven door diverse beschermde natuurparken. Er is momenteel een voorstel om het hele Monte Amiata-gebied om te vormen tot een groot natuurpark dat de reeds talrijke bestaande reservaten verenigt.

De diverse Thermaalbaden (Saturnia, Bagni San Filippo, etc.) en kunstparken (Giardino di Spoerri, etc.) bevinden zich op een half uur van het huis.

De mooiste stranden van de Toscaanse kust, waaronder het prachtige Parc dell’ Uccellina, zijn in iets meer dan een uur te bereiken. De Monte Amiata biedt skifaciliteiten en mogelijkheden tot fantastische wandelingen. Alle omliggende dorpen in het Monte Amiata-gebied zijn van groot historisch en cultureel belang.

Het huis is gelegen op het grondgebied van de gemeente Santa Fora; een klein middeleeuws stadje op 10 minuten van het huis, al geprezen door Dante en nu gerekend tot één van de mooiste dorpen van Italië. Het biedt alle benodigde faciliteiten.

Energie klasse: incertificeringfase

Loading

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies