Colonno oud dorpshuis en uitzicht op het meer – Casa del Carro

Als u een paar stappen omhoog gaat vanaf het plein van de kerk van S. Michele Arcangelo, uitkijkend op het mee, met verschillende parkeerterreinen, komt u aan bij het Casa del Carro, waar u onmiddellijk wordt verwelkomd in een sfeer van andere tijden.

Op een rustige locatie, het pand is licht en kijken de ramen uit op de andere huizen en daken van de Borgo, terwijl u vanaf de balkons kunt genieten van een mooi uitzicht op het meer.

Naast de kelderverdieping, is de woning verdeeld over drie niveaus en heeft het pand architectonische elementen die typerend zijn voor de oude huizen aan het meer, zoals de karakteristieke balkons, de externe toegangstrap, het 'oude' toegangsportaal naar de kelder en de oorspronkelijke straatnaam aangegeven wordt op de gevel.

Het huis is direct toegankelijk in een eerste kamer met een originele bewoonbare open haard uit die tijd om verder te gaan naar de bovenste verdiepingen via een stenen trap die is verankerd aan de solide dragende muren.

Op de eerste verdieping kijken twee grote kamers met de antieke houten plankenvloeren uit op het eerste balkon, evenals twee andere grote kamers met dezelfde kenmerken op de tweede verdieping en kijken uit op het tweede balkon.

De huidige kelder met een gewelfd stenen dak en de oude kribbe werd waarschijnlijk ook gebruikt als schuilplaats voor dieren. Het huis heeft restauratiewerken nodig.

Colonno werd in de 1e eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten die waren meegebracht door Giulio Cesare die het gebied van Como bevolkte en de teelt van olijfbomen en wijnstokken introduceerde.

Eerste stop op de Greenway van het Comomeer, het oude dorp heeft nog steeds de typische middeleeuwse lay-out met smalle straatjes, huizen die tegen elkaar leunen en steegjes die naar kleine gebieden aan het meer leiden.

Het heeft een klein kiezelstrand, een prachtige baai met een wandelpromenade die de tegenoverliggende zijden van de stad met elkaar verbindt; het profiteert het hele jaar door van een goede blootstelling aan de zon.

Het huis ligt op een steenworp afstand van de oever van het meer en de stranden.

Energie klasse: onbekend

Loading

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies