Uitkijkend over de vallei met een panoramisch uitzicht op de heuvels rondom het Unesco-beschermde Pienza, een 13e-eeuwse boerderij van ongeveer 400 vierkante meter op een heuvelachtige locatie met een prachtig uitzicht.
De woning bestaat uit de hoofdboerderij, bijgebouw, zwembad en ongeveer 43 hectare grond met twee boerenschuren.
De hoofdboerderij is ongeveer 400 vierkante meter stenen gezicht verdeeld in vier onafhankelijke appartementen waarvan twee met een slaapkamer, een met drie kamers en een met twee kamers.
De dependance is een aangrenzend gebouw waarin we binnen een appartement vinden dat bestaat uit twee slaapkamers, keuken / woonkamer en badkamer. Daarnaast herbergt het bijgebouw ook de ontbijtruimte met keuken en badkamer en een wasruimte. Op de kelderverdieping een grote garage, thermisch centrum en kelder.
De gebouwen zijn typisch stenen en bakstenen huizen met uitzicht op het gezicht, in 2003 is een nauwgezette renovatie uitgevoerd waarbij de stijl en de belangrijkste kenmerken van de boerderijen van de plaats intact zijn gelaten; houten balken, terracotta vloeren, natuurlijke houten armaturen en de boerderij is omgetoverd tot een gezellige accommodatie.
Aan de meest schilderachtige kant is het zwembad (15m x 8m) met ongelooflijke panoramische uitzichten met onschatbare zonsondergangen.
Het land van de boerderij is ongeveer 43 hectare, voornamelijk verbouwd uit granen met olijfgaarden van ongeveer 1 hectare met twee schuren voor gebruik in de landbouw.
De geschiedenis van de boerderij is erg boeiend; het eerste nieuws dat we hebben dateert uit de dertiende eeuw, toen het een boerderij werd van de Grancia van Montisi, wiens eigenaar Maria della Scala di Siena was en toen een heilige werd.
De boerderij in een ander tijdperk was verdeeld in twee gebouwen: het ene deel werd gebruikt als een steenoven, het andere als het huis van de kolonisten. In verschillende tijdperken werd de hoofdstructuur uitgebreid; de laatste uitbreiding van het gebouw dateert uit 1760 en werd gedocumenteerd door de ontdekking van een gravure op de steunmuren in het huis.
Strategisch gelegen nabij twee kleine dorpjes, gemakkelijk bereikbaar zonder kilometers onverharde weg te moeten maken op een plek die nog steeds betoverd is met uitzicht en waanzinnige zonsondergangen.
De woning ligt op slechts 2 km van het eerste dorp met alle voorzieningen, dicht bij historische centra van aanzienlijk toeristisch belang zoals Pienza op 14 km, San Quirico 20 km, Bath Vignoni 25 km, Montalcino 22 km Montepulciano 29 km, Siena 62 km , terwijl de dichtstbijzijnde luchthavens zijn: Perugia 75 km, Florence 114, Rome 200 km.

Energie klasse: in certificeringsfase

Loading

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies