OUD Mansion HERENCOMPLEX – VILLA – KAPEL – GRAANSCHUUR – APPARTEMENTEN – DEPENDANCE – TUIN EN GROND VAN 1.9 HECTARE

Dit complex ligt op de top van een landelijke heuvel (272 meter boven de zeespiegel) die in westelijke richting naar Siena is gericht. De gebouwen zijn volledig omgeven door het typische heuvelachtige landschap van Toscane en liggen zeer dicht bij de stad Siena (minder dan 5 km). Het land rond het landhuis maakt deel uit van het geografische gebied van de productie van rode Chianti-wijn, en deze specifieke regio wordt "Chianti delle colline senesi" genoemd.

De oorsprong van het landhuis en het oude hoofdgebouw is grotendeels onbekend. De sporen van de eerste nederzetting zijn echter terug te vinden in de XIII eeuw. In de daaropvolgende jaren werd dit complex geleidelijk vergroot en verrijkt om de officiële erkenning van “Villa” te verkrijgen.

In het laatste kwartaal van de 19e eeuw werd de “villa” verder vergroot. Vanuit artistiek oogpunt werd het hoofdgebouw verrijkt met verschillende decoraties en fresco's.

In dezelfde jaren werd de nieuwe kapel herbouwd op basis van de oude kerk, volgens het project van de architect Giuseppe Partini. Hij was een zeer bekende architect in Siena, waar hij onder andere de gebouwen rond de "Rocca Salimbeni" projecteerde en realiseerde, die tegenwoordig de zetel zijn van de Monte dei Paschi Bank. De kapel grenst aan de “villa” en is via de vrouwengalerij verbonden met het hoofdgebouw. In het middenschip op een grafsteen wordt melding gemaakt van een toewijding aan de Madonna "trooster der droevige".

Het interieur van het hoofdgebouw is goed bewaard gebleven, met de verschillende kamers rondom de hal. Aan de westkant van het landhuis strekt zich een tuin van 1500 vierkante meter uit. Het is ontworpen in een negentiende-eeuwse romantische stijl, met verschillende bankjes in het park, kleine paadjes en een fontein in de vorm van een kleine grot. Het resterende land strekt zich uit over ongeveer een hectare aan de achterkant van het landhuis en eindigt met een klein bosje. De met bomen beplante laan aan de voorzijde van het hoofdgebouw behoort tot het herenhuiscomplex.

Het complex bestaat uit een villa, de graanschuur, 2 appartementen, een bijgebouw, een kerk, een opslaggebouw en een bijgebouw. Dit complex heeft een totale bruto oppervlakte van circa 2000 m² en circa 1,9 hectare grond. Het complex moet worden gerestaureerd en hersteld.

Energie klasse: onbekend

Prijs op aanvraag.

Loading

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies