De historische villa ligt op een steenworp afstand van het centrum van Stresa, het meer en heeft een oppervlakte van 900 vierkante meter.

Het heeft een park van 4.500 m2. met waardevolle eeuwenoude hoge bomen.

Bijgevolg profiteert het dankzij zijn dominante positie van een breed en prachtig uitzicht op de Borromeïsche eilanden en het Lago Maggiore.

Een belangrijke familie uit Stresa heeft deze villa als hoofdverblijf gebruikt.

Het bouwtijdperk dateert uit 1910 en de villa werd vervolgens zorgvuldig gerestaureerd in de jaren ’70.

De villa is verdeeld over vier verdiepingen, met de hoofdingang op de tussenverdieping.

De entree leidt naar een dubbele woonkamer, welke op zijn beurt is verbonden met de eetkamer. De kamers zijn omringd door grote ramen waarmee u het Lago Maggiore kunt bewonderen. Op deze verdieping bevindt zich ook een privéstudie en de bibliotheek.

In het aangrenzende servicegebied bevinden zich de keuken met het eetgedeelte en de gastenbadkamer.

Het slaapgedeelte op de eerste verdieping heeft de hoofdsuite, bestaande uit een slaapkamer met kleedkamer en inloopkast, een grote eigen badkamer. Daarnaast zijn er drie andere slaapkamers en een badkamer op dezelfde verdieping.

Op de tweede verdieping bevinden zich 4 kamers, een badkamer en twee prachtige terrassen met uitzicht op het Lago Maggiore.

In de kelder bevindt zich de stookruimte en wasruimte.

De historische villa wordt gekenmerkt door een typische marmeren trap met smeedijzeren leuning, een unieke feature van de vroeg twintigste eeuw.

De ingelegde houten vloeren zijn origineel en speciaal eveneens als het handgeschilderde keramiek in de badkamers.

Het landgoed wordt compleet gemaakt met een extra conciergewoning van 300 m². bestaande uit drie appartementen en de kas.

De historische villa kan, dankzij de nabijheid van het centrum, het Lago Maggiore en winkels, worden beschouwd als een villa om permanent te wonen.

Loading

Kenmerken object

  • terras
  • tuin

Virtual Tour

Locatie

Geen Recensies